Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση στο Μαξίμου, και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου και στις πρωτοβουλίες του για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Υπολογίζουμε στη στήριξη του ελληνικού κράτους και δίνουμε έμφαση στα μηνύματά σας που είναι αλληλεγγύης και αγάπης, είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι αυτές οι αρχές και οι αξίες, ιδίως εκείνες που αφορούν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, έχουν τεράστια αξία στους ταραγμένους καιρούς μας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε και τη στήριξη στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, που έχει αναλάβει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι σε μία εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις για την ανθρωπότητα, σε μία εποχή που- δυστυχώς- κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το μείζον για τη διατήρηση της ισορροπίας στον πλανήτη δεν είναι τόσο η οικονομική ανάπτυξη, όσο είναι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, η οικονομική ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη δεν μπορεί παρά να γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον που το ίδιο είναι βιώσιμο.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, τόνισε ότι υπολογίζουμε στη στήριξη του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως επισήμανε, από την πλευρά του Πατριαρχείου δίνεται έμφαση στον πολιτισμό της αλληλεγγύης, αλλά και στις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

ert.gr