Μοναχική κουρά και χειροτονία Ιερέα στην Ι. Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους
Άρχων (11667 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μοναχική κουρά και χειροτονία Ιερέα στην Ι. Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Του Ηλία Προύφα

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε χθες το πρωί η Κυριακή των Βαΐων, στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνέρρευσαν στο φιλόξενο Δοχειάρι, όπου παρακολούθησαν την πρωινή θεία λειτουργία και την κατανυκτική απογευματινή ακολουθία του νυμφίου.

Σύμφωνα με το Δοχειαρίτικο τυπικό, το πρωί τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτανεία, στην οποία προεξείχε ο Ουκρανός Επίσκοπος Ομπούχοβο κ.κ. Ιωνάς, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Γρηγόριο και πλειάδα ιερομονάχων, ιερέων, διακόνων και μοναχών.

Πριν το τελετουργικό της λιτανείας και κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Μοναχική κουρά του νέου Μοναχού της αδελφότητας Δανιήλ και χειροτονία του νέου Δοχειαρίτη Ιερέα Π. Πολύκαρπου.

Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε Μοναστηριακή τράπεζα και κατόπιν οι πιστοί, είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του Δοχειαρίτη Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου, ο οποίος επέστρεψε στη Μονή και αναρρώνει πλήρως, μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.

 

 

Εκτύπωση