Φθιώτιδος: «Σας ευχαριστώ εξ ονόματος του Χριστού και των αδελφών μας»
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φθιώτιδος: «Σας ευχαριστώ εξ ονόματος του Χριστού και των αδελφών μας»

Τα Ενοριακά Κέντρα Αγάπης της πόλεως Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης  13 Μαρτίου, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ενημερώθηκε για την λειτουργία τους και τον αριθμό προσφοράς φαγητού σε εμπεριστάτους αδελφούς μας και σε πτωχές οικογένειες.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους υπευθύνους Ιερείς και ευχαρίστησε τις εθε­λό­ντριες κυρίες με τα εξής λόγια:

« Σας ευχαριστώ εξ ονόματος του Χριστού και όλων των πτωχών αδελφών μας».

Οι εθελόντριες κυρίες με πολύ χαρά και πνεύμα διακονίας καθημερινά ετοιμάζουν φαγητό και το διανέμουν στους έχοντας ανάγκη.

Σημειωτέον, ότι στην πόλη της Λαμίας από τα Κέντρα Αγάπης σε καθημερινή βάση προσφέρονται 500 μερίδες φαγητού, το οποίο ετοιμάζει ένας αριθμός 80 περίπου εθελοντριών σε κυλιόμενο πρόγραμμα.

Το μέγεθος της προσφοράς των ανθρώπων αυτών, αλλά και των επωνύμων και ανωνύμων δωρητών, οι οποίοι προσφέρουν χρήματα, τρόφιμα και έτοιμα φαγητά έχει μεγάλη αξία και ευλογείται από τον Θεό.

Ο Ποιμενάρχης υπενθύμισε στους Ιερείς να μεριμνήσουν ώστε να  ετοιμαστούν τα δέματα αγάπης, τα οποία θα προσφέρουν οι Ενορίες το Πάσχα στους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας.

Η εποχή μας οικονομικά είναι πολύ δύσκολη, οι άνθρωποι όμως της ανάγκης και της προσφοράς εφευρίσκουν τρόπους για να συμπαρασταθούν με Χριστιανική αγάπη στον πλησίον.

 

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

  1. Ελεγκτικος Λογος 001
    Ελεγκτικος Λογος 001 Μάρτιος 14, 07:27
    Της πηρε της πατατες;

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *