Η Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία την Κουμπελίδικη (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10589 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία την Κουμπελίδικη (ΦΩΤΟ)

Η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο εψάλη το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαρτίου, στον βυζαντινό Ιερό Ναό Παναγίας της Κουμπελίδικης, κτίσμα του 11ου αιώνος και σύμβολο της πόλεως της Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Πλήθος Καστοριανών έφεραν τα βήματά τους στον ιστορικότερο Ναό της Καστοριάς, εκεί που επί 10 αιώνες δοξάζεται και υμνείται το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος έψαλε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας και στην ομιλία του προέτρεψε τους πιστούς να κρατούν ανόθευτη την παράδοση των προγόνων τους, που θέλει τα Παρεκκλήσια της πόλεως να είναι η καταφυγή τους και η ελπίδα τους.

Έτσι έζησαν οι Καστοριανοί, σημείωσε ο κ. Σεραφείμ, με τις Εκκλησιές τους ανοιχτές και τις κανδήλες τους αναμμένες. Μπορεί στο σπίτι τους να μην είχαν λάδι, όμως οι κανδήλες της Παναγίας ήταν αναμμένες, για να προστατεύει την πόλη αυτή και να μεσιτεύει για τους κατοίκους της στον Υιό και Θεό της, κατέληξε ο Μητροπολίτης.

I. M. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *