Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Άρχων (10546 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως, στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου, των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τους Προέδρους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βελλάς, Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, όπως και με τα Μέλη, Τακτικά και Αναπληρωματικά, της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, στην οποία προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Μετά την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των ανωτέρω επακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, ανταλλάχθησαν απόψεις και εν τέλει καταγράφηκαν συμπεράσματα για τα θέματα που σήμερα απασχολούν τον πολύ σημαντικό αυτό τομέα της Εκκλησίας, της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσεως.

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *