Η μνήμη του Αγίου Αμάντου στο Βέλγιο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10544 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η μνήμη του Αγίου Αμάντου στο Βέλγιο (ΦΩΤΟ)

Την ετήσια πανήγυρή της τίμησε η ορθόδοξη ενορία του Αγίου Αμάντου Kortrijk, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Άγιος Άμαντος έζησε τον 7ο αιώνα και μετά την ιεραποστολική του δράση στη βελγική Φλάνδρα και τον ευαγγελισμό του λαού της περιοχής,  έγινε επίσκοπος Maastricht συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο τη διάδοση του χριστιανισμού στην κεντρική Ευρώπη. Η μνήμη του εορτάζεται στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά στην εν λόγω ενορία μεταφέρθηκε την πρώτη Κυριακή που ακολούθησε την κυριώνυμο ημέρα.

Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της ενορίας, της Μητροπόλεως και από την Ελλάδα.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε στη μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Αμάντου, ο ζήλος του οποίου για την διάδοση του ευαγγελίου του Χριστού, τον ανέδειξε σε μεγάλο ιεραπόστολο της κεντρικής Ευρώπης.

Στο τέλος ευχαρίστησε τον ιερατικώς Προϊστάμενο της ενορίας π. Pious και τον διάκονο Φίλιππο για την καλή οργάνωση της πανηγύρεως αλλά και την οργάνωση της λειτουργικής ζωής της ενορίας, η οποία αγκαλιάζει τους κάθε εθνικής προέλευσης Ορθόδοξους της περιοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βελγίου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *