Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την Κάρα του Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10632 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την Κάρα του Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου (ΦΩΤΟ)

Στην Ι.Μ.Αγ. Θεοδώρων προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Με αφορμή την Ανάμνηση του Θαύματος των κολλύβων του  Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, η οποία  με βάση το Πάσχα εορτάζει 43 ημέρες πριν από αυτό,ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε στην πύλη του Ιερού Ναού, την τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου και την οποία μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς Σταγλων, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης.

Ο κ.Θεόκλητος κατευθύνθηκε με την Τιμία Κάρα ανά χείρας, εν πομπή στο μέσο του Ναού και έπειτα από μικρή δέηση ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Αμέσως μετά το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ξεκίνησε η Α’ Στάση των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο, όπου κλήρος και λαός έψαλλαν σε κλίμα συγκίνησης ”Τη Υπερμάχω Στρατηγώ” και ακολούθως απηύθηναν δια στόματος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας τα δοξολογικά και γεμάτα ευγνωμοσύνη ‘ΧΑΙΡΕ’ στην μητέρα του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

 

Ι. Μ. Σταγών

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *