Η εορτή του Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στην Βόνιτσα  (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10638 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στην Βόνιτσα (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη εορτάσθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας. Ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος ασκήτεψε στην ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας και συγκαταλέγεται μεταξύ των τοπικών μας Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς επεσήμανε ότι ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος, ιδιαιτέρως ποθούσε την Θεία Κοινωνία. Μας υπενθυμίζει τους πρώτους χριστιανούς οι οποίοι με πόθο λαχταρούσαν την Θεία Κοινωνία και γιαυτό θεσπίσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.
Και ο Άγιος Γεώργιος και οι πρώτοι χριστιανοί, υπενθυμίζουν σε εμάς ότι οφείλουμε να επιποθούμε και εμείς την τακτική Θεία Κοινωνία, στην οποία πάντα να έτοιμοι και με άδεια πνευματικού να προσερχόμαστε.
Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βόνιτσας προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και συμβουλές.
Εκ του Ι. Ναού
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *