Η Αταλάντη εόρτασε τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10577 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Αταλάντη εόρτασε τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, η  συμπρωτεύουσα της Φθιώτιδος, η Αταλάντη,  την σεβασμία μνήμη των προστατών της αγίων Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου.

Επίκεντρο της πανηγύρεως ο Ιστορικός και καλλιμάρμαρος  Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων, στον οποίο τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσε θαυμάσια η πολυμελής τετράφωνη χορωδία της πόλεως υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του χοράρχου και διδασκάλου κ. Νικολάου Σαμαρτζή.

Μετά την ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε εις το πολυπληθές εκκλησίασμα θεολογικό λόγο, αναφερόμενος στις προσωπικότητες των αγίων Θεοδώρων και σχολιάζοντας την ακουσθείσα ευαγγελική περικοπή, η οποία αναφερόταν στην οφειλομένη τιμή στην ημέρα του Κυρίου.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

« Η σημερινή εορτή, αγαπητοί μου αδελφοί, προβάλλει τις προσωπικότητες των αγίων Θεοδώρων και ημείς οι χριστιανοί, οι τιμώντες τη μνήμη τους καλούμεθα να μιμηθούμε την αγιότητα, την πίστη, την παρρησία και την αγία ζωή τους.

Οι άγιοι Θεόδωροι αγάπησαν τον Χριστό και έδωσαν την ζωή τους υπέρ Αυτού. Τα μαρτύρια των αγίων είναι καθημερινή υπόθεση της Εκκλησίας μας.

Μας καλεί ο Χριστός, εμάς τους χριστιανούς να δίδουμε καθημερινά την μαρτυρία της πίστεως και το να ομολογούμε την πίστη μας στον Χριστό είναι μαρτύριο αίματος και συνειδήσεως.

Η ημέρα του Κυρίου, η Κυριακή, είναι υποχρέωση τιμής στον Θεό για όλους μας. Η Κυριακή είναι για τον πιστό χριστιανό ημέρα χάριτος Θεού, ημέρα αγάπης και ενότητος, όχι μόνο στην Εκκλησία αλλά και στην οικογένεια.

Δυστυχώς όμως η τάξη της νέας εποχής προσπαθεί την κατάργηση της Κυριακής αργίας, αποκόπτοντας τους ανθρώπους από την Ενότητα και την Χάρη της Εκκλησίας και της οικογένειας.

Να πιστεύουμε αδελφοί μου ότι κάθε δύσκολη περίοδος δεν είναι μόνιμη αλλά θα παρέλθει, αρκεί εμείς να μείνουμε ενωμένοι κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας και προσανατολισμένοι στο θέλημα του Θεού».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με πλουσία και παντοτινή την ευλογία των αγίων Θεοδώρων, περιφρουρούντες αδιαλείπτως την Ιστορική πόλη της Αταλάντης και τους πιστούς κατοίκους της.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τα εορτάσιμα κόλλυβα των εις τιμήν των Αγίων Θεοδώρων και ακολούθως εις ένδειξιν τιμής και ευγνωμοσύνης επέδωσε το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως σε τρεις πολίτες της Αταλάντης, στον κ. Ηλία Κουκοβέτσο Θεολόγο, τ.Λυκείαρχη, τον κ. Νικόλαο Σαμαρτζή, Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αταλάντης, ιδρυτή και χοράρχη της περιφήμου τετράφωνης χορωδίας Αταλάντης και τον κ. Γεώργιο Αποστόλου Θεολόγο, Συγγραφέα και τ. Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *