“Εις εαυτόν δε ελθών…” του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Εσφιγμένου
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

“Εις εαυτόν δε ελθών…” του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Εσφιγμένου

Του Αρχιμ. Βαρθολομαίου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Εσφιγμένου

Πόσο μεγάλη είναι η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο! Πόσο απρόβλεπτη είναι η αγάπη Του! Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα χρησιμοποιούσε έναν άσωτο, έναν καταδικασμένο στα φτωχά μας μάτια, για να μας αποκαλύψει την αγάπη Του!

Κήρυκας μετανοίας ο Άσωτος! Μέσα στην ασωτία και την αμαρτία, που ζούσε, κατάφερε να ανοίξει τα μάτια της ψυχής του, «εἰς ἑαυτὸν δὲ ἐλθὼν» να κατανοήσει το μέγεθος τού σφάλματός του, να θυμηθεί τα αγαθά που στερήθηκε και να μετανιώσει. Πλέον, ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει είναι της επιστροφής.

Η μετάνοια οδηγεί στην επιστροφή. Το βραβείο της μετανοίας είναι η αγκαλιά του Πατέρα, ο Οποίος πάντα περιμένει υπομονετικά την επιστροφή των παιδιών Του, για να τα κλείσει στην στοργική, γεμάτη αγάπη αγκαλιά Του.

Ο Πατέρας περίμενε την επιστροφή του ασώτου υιού Του και μόλις τον είδε απο μακριά, δεν περίμενε να φτασει κοντά, αλλά έτρεξε ο Ίδιος και τον αγκάλιασε! Η αγκαλιά του Πατέρα συγχωρεί, γαληνεύει, επουλώνει πληγές, παρηγορεί, γεμίζει αγάπη, ανασταίνει!

Μην στερηθούμε, αδελφοί μου, αυτην την Πατρική αγκαλιά. Ο Άσωτος μάς φωνάζει να επιστρέψουμε. Ο Πατέρας μας περιμένει να μας κλείσει στην αγκαλιά Του!

Καλό υπόλοιπο του Τριωδίου!

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *