Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (10648 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2107 ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό  Ζωοδόχου Πηγή Δαλαμανάρας Άργους. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του  μοναχού Λεοντίου, κατά κόσμο Ξηνταρόπουλου Βασιλείου. Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες  πριν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων . Η κουρά του μοναχού έγινε  στον Ιερό ναό της Δαλαμανάρας Άργους την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε  η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Λεοντίου , εξαίρετου  Θεολόγου και  Ιεροψάλτη που υπηρετούσε στον ενοριακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας  πάρα πολλά χρόνια.

Ο Ποιμερνάρχης της Αργολίδος  προ της Χειροτονίας ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του τον νεοχειροτονούμενο και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως  Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου  Διακόνου ,φίλοι και συγγενείς του  καθώς και πλήθος  πιστών. Ο νέος Διάκονος από μεριάς του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους τον νουθετούσαν  από μικρό στην Χριστιανική πίστη ,καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο που του έδειξε απεριόριστη  αγάπη.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *