Πατριαρχικό Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10638 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πατριαρχικό Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ (ΦΩΤΟ)

Tην 9η Δεκεμβρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Αικατερίνμπουργκ, συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας κ.Ευγένιο Κουβάϊσεφ, στο Κυβερνείο της πόλεως, συνοδευόμενος από τον οικείο ποιμενάρχη Σεβασμ. Μητροπολίτη Αικατερινβούργου και Βερχοτούρας κ.Κύριλλο και τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Καρθαγένης κ.Μελέτιο.

Ο Εξοχ. Κυβερνήτης, εξέφρασε την χαρά του και τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη του Πατριάρχου στην περιοχή.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον Κυβερνήτη για το πολύπλευρο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε όλη την Αφρική.

Σήμερα, 10η Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα παρουσίας του Πατριάρχου στην Ρωσία, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προεξήρχε της πανηγυρικής Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, στο Καθολικό της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ Νοβοτίχβιν, όπου αποθησαυρίζεται θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αικατερινβούργου κ.Κύριλλος, Καρθαγένης κ.Μελέτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας κ.Λεωνίδας, οι Επίσκοποι Νίζνι Ταγκίλ και Σερώφ κ.Ιννοκέντιος, Κάμενσκ και Αλαπάγιεβσκ κ.Μεθόδιος και Σρεντνεράλσκι κ.Ευγένιος.

Το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Αλεξάνδρου ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι με ευλάβεια και τάξη προσήλθαν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, από δώδεκα Άγια Ποτήρια.

To απόγευμα της ιδίας, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κατοικία του Κυβερνήτη Σβερντλόφσκ κ.Ευγένιου Κουβάϊσεφ, στο πλαίσιο της «Ημέρας των Ηρώων της Πατρίδας», κατά την διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν με το μετάλλιο του «Τάγματος της Αγίας Αικατερίνης» δέκα ενεργοί πολίτες, για την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός απο τον Σεβασμ. κ.Κύριλλο,  στην Μητροπολιτική κατοικία του.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *