Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγ. Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στον Περισσό (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10628 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγ. Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στον Περισσό (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά από απόψε το βράδυ την Αγία Ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Αναστασία την Φαρμακολύτρια και Θαυματουργό , στη μνήμη της οποίας τιμάται ο περικαλής Ιερός Ναός που δεσπόζει στη συνοικία του Περισσού Νέας Ιωνίας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γαβριήλ με θερμούς λόγους υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου ευχαριστώντας τον για την μεγάλη τιμή και την ιδιαίτερη ευλογία της παρουσίας του στον εορτασμό της λαοφιλούς Αγίας Αναστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος με λόγους πνευματικούς και ενθαρυντικούς απευθύνθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, αναφερόμενος τόσο στην επίκειμενη δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Χριστού όσο και στην ξεχωριστή μορφή της Αγίας Αναστασίας ως προτύπου ζωής και πνευματικού αγώνα.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί το αρχιερατικό συλλείτουργο και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου στους δρόμους της Ενορίας.

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *