Καθιέρωση Αντιμηνσίων από τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Καθιέρωση Αντιμηνσίων από τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, χοροστάτησε στον Όρθρο και ελειτούργησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Στην Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε και Ιερά Αντιμήνσια. Κατά τον καθαγιασμό των Ιερών Αντιμηνσίων, ο Μητροπολίτης εξήγησε στους πιστούς τα τελούμενα. Ετόνισε δε, πως προκειμένου, οτιδήποτε να συντελέσει στην σωτηρία μας, χρειάζεται την ευλογία της Εκκλησίας. Ό,τι είναι ευλογημένο, συντελεί στην σωτηρία μας. Ό,τι δεν είναι ευλογημένο, ακόμη κι αν φαίνεται ως σωστό, δεν συντελεί στην σωτηρία μας. Γι΄ αυτό και στην Μοναστική φρασεολογία, δυο φράσεις υπάρχουν: «ευλόγησον» και «να ‘ναι ευλογημένο». Η ευλογία της Εκκλησίας, δια του Επισκόπου, κάνει το πανί Θυσιαστήριο. Επάνω σε αυτό το Θυσιαστήριο, με την ευλογία της Εκκλησίας, μεταβάλλεται το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Και Kοινωνώντας, με την ευλογία της Εκκλησίας, οι πιστοί μεταβάλλονται σε μέλη του Σώματος του Χριστού.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *