Η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Αθηνών
Άρχων (10621 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Αθηνών

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

«Πρέπει να επιτρέψουμε να μεγαλώσει ο Χριστός μέσα μας. Να είναι Αυτός το πρότυπο της ομορφιάς και της μεγαλωσύνης του ανθρώπου. Έτσι Χριστόμορφες και φωταγωγούσες εικόνες του Θεού θα δημιουργήσουν έναν άλλο τρόπο ζωής του κόσμου» υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο μήνυμά του με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολίτικό ναό των Αθηνών, ενώ συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ανδίδων κ. Χριστοφόρος της Ιεράς Μητροπόλεως Τορόντο και Αβύδου κ. Κύριλλος.

Παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντές υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου και αρκετοί πιστοί από όλη την Αθήνα.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι καιρός να σκεφτούμε πάλι τι είχαμε, τι χάσαμε και τι μας πρέπει. Το μέλλον απαιτεί από τους πιστούς, από την Εκκλησία, ξανά, την προσφορά ενός οράματος. Μιάς κατεύθυνσης ζωής ελπιδοφόρας και φωτισμένης. Ας τον υποδεχτούμε λοιπόν στη ζωή μας επιτρέποντας να γεννηθεί στις φάτνες των καρδιών μας».

ecclesia.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *