Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10937 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017  τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, για την Εορτή του Αγίου Νεκταρίου.

Στο λόγο του ο κ. Δωρόθεος  αναφέρθηκε στα Χαρίσματα του Αγίου του 20ου αιώνος, του Αγίου  Νεκταρίου, την αγάπη, την ταπείνωση και τη συγχωρητικότητα. Με τον πνευματικό του αγώνα, κατοίκησε μέσα στην καρδιά του το Πανάγιο Πνεύμα, αξιώνοντάς τον να θαυματουργεί. Δέχθηκε πολλές επιθέσεις από ανθρώπους μνησίκακους. Με την καρδιακή προσευχή του όμως και την πραγματική κοινωνία που είχε με τον Χριστό τους συγχώρεσε. Ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε γνήσιος φίλος της αρετής.

Επιπλέον ο κ. Δωρόθεος πρόσθεσε ότι ο Άγιος Νεκτάριος ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας, υπερασπιζόμενος την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Κλείνοντας ο κ. Δωρόθεος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, τα έτη του να είναι πολλά και να συνεχίσει να διαποιμαίνει θεοφιλώς την Εκκλησία της Κερκύρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, δίδοντας καθημερινά τη σταυροαναστάσιμη μαρτυρία του Ιησού Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο, για την αδελφική του αγάπη, καθώς και τον κλήρο και το λαό της τοπικής Εκκλησίας, για τις ευχές τους.

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *