Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγ. Δαμασκηνού Στουδίτου στην Άρτα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10640 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγ. Δαμασκηνού Στουδίτου στην Άρτα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα στον Ναό των Εισοδίων Θεοτόκου-Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι σε δύσκολες εποχές της κοινωνίας, ο Θεός αναδεικνύει προσωπικότητες, όπως ο εορταζόμενος Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, προκειμένου, να ενισχύονται οι άνθρωποι στον αγώνα τους. Ο Άγιος Δαμασκηνός, με την διδαχή του, κράτησε ζωντανή την Παράδοση του Γένους μας και μας διδάσκει, να τηρούμε κι εμείς τις πνευματικές παραδόσεις μας, που είναι ο πολυτιμότερος και αναφαίρετος θησαυρός.

Ο Άγιος Δαμασκηνός διετέλεσε Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης και κατόπιν Επίσκοπος Ναυπάκτου και Άρτης, όπου και απεβίωσε. Εφέτος, είναι ο πρώτος εορτασμός του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, στην Τοπική Εκκλησία της Άρτης, μετά την Αγιοκατάταξή του, προ τριετίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ι. Μ. Άρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *