Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στην Προσωπική του Γαλιλαία” (ΦΩΤΟ)
Άρχων (11286 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στην Προσωπική του Γαλιλαία” (ΦΩΤΟ)

Σεμνό και απέριττο προσκύνημα πραγματοποίησε εκτάκτως το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου ε.έ. -Παραμονή της Εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ πραγματοποιώντας προσωπική του επιθυμία να βρεθεί απλός προσκυνητής  στην ”προσωπική του Γαλιλαία” από όπου ξεκίνησε την προσωπική ιεραποστολική του πορεία με την τέλεση της μοναχικής του Κουράς  το ίδιο βράδυ ακριβώς πριν 50 χρόνια!
Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1967 στον Εσπερινό της Εορτής του Πρωτοκλήτου Αποστόλου όταν ένας μορφωμένος φέρελπις νέος, με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κάτοχος πτυχίων Θεολογίας και Αρχαιολογίας, ο Ιωάννης Αναστασίου Λιάπης εκάρη μοναχός από το σεπτό Γέροντά του Μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο, λαμβάνοντας το όνομα “Ιερώνυμος” και έμελλε να καταστεί όχι μόνο ο μετέπειτα Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας (1981-2008) αλλά και ο  Μακαριωτάτος Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Πολλοί Θηβαίοι ενθυμούνται ακόμα τη γεμάτη συγκίνηση και οραματισμούς μορφή του τη στιγμή κατά την οποία εκζητώντας την ευχή των γονιών του, άφηνε για πάντα το κοσμικό του σακάκι, για να φορέσει το τιμημένο ράσο όπως άλλωστε και ο ίδιος με έκδηλη συγκίνηση και τρεμάμενη φωνή ενθυμήθηκε και μοιράστηκε με τους πιστούς και παλιότερα σε Χοροστασία του στον Εσπερινό της Εορτής  το 2001.
Ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, τον Αρχιδιάκονο π.Ιωάννη Μπούτση, εμφανώς συγκινημένος ανέβηκε στο γραφικό παρεκκλήσιο -που αποτελεί ένα από τα εννέα παρεκκλήσια της Ενορίας της Μεγάλης Παναγίας Θηβών- άναψε συμβολικά ένα κεράκι και κατευθύνθηκε προεσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.
Κατόπιν εψάλη σύντομη δέηση και ο Μακαριώτατος προσκυνώντας την τεμπλαία εικόνα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, αφιέρωσε με ευλάβεια το προσωπικό του εγκόλπιο τοποθετώντας το στην εικόνα του Αγίου!
Εκτός από τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιερ. Επίτροπο Θηβών π.Γεώργιο Τουλουμάκο τον και εκπρόσωπο του Σεβ/του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου -ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Αγ.Ανδρέας Λεβαδείας- τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν περίοικοι και πιστοί, οι οποίοι  έκπληκτοι είδαν μπροστά τους τον Μακαριώτατο και έσπευσαν να ζητήσουν την πρωθιεραρχική του ευχή και ευλογία ο οποίος αναχωρώντας, τους την προσέφερε ολοπρόθυμα, χαιρετώντας εγκάρδια  τον καθένα.
Ι. Μ. Θηβών
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *