Η εορτή του Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10937 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την 4η  του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού.

Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Θειας Λειτουργίας ετέθει σε προσκύνηση προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών. η Τιμία Κάρα του σήμερα τιμωμένου Οσίου Ιωαννικίου καθώς και χείρα του Αγίου Τρύφωνος, τα οποία εκομίσθησαν εκ της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά, από τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα και τον Μοναχό Γρηγόριο, κατόπιν σχετικής άδειας και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα μεταξύ των οποίων παρέστησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος του Σοχού, καθώς επίσης  αντιπροσωπίες μοναχών και μοναζουσών από τις Ιερές Μονές της επαρχίας μας, καθώς επίσης και πολλά πνευματικά τέκνα και αδελφοί της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και στα νοήματα αυτής, καθώς επίσης και στην μορφή του Οσίου Ιωαννικίου, ευχόμενος στο τέλος τα Έτη Πολλά στον Καθηγούμενο και Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σοχού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κοτσώνη, ο οποίος και άγη τα ονομαστήρια του.

Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν κατά το τυπικό τα κόλλυβα των Αγίου, ενώ ακολούθησε και το παραδοσιακό μοναχικό κέρασμα το οποίο προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. M. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *