“Η αγάπη ως τρόπος ζωής!” του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Εσφιγμένου
Άρχων (10937 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

“Η αγάπη ως τρόπος ζωής!” του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Εσφιγμένου

Του Αρχιμ. Βαρθολομαίου, Καθηγουμένου της Ι. Μ. Εφιγμένου

 

Η αγάπη δεν είναι συνήθεια, αλλά επιλογή!

Η αγάπη είναι τρόπος ζωής!

Η αγάπη σε μεταμορφώνει, βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια… αυτά της αγάπης!

Αγάπη είναι να μην τον/την περιμένεις για να κάνει το λάθος, αλλά να ξεπερνάς το λάθος του/της!

Αγάπη είναι να συγχωρείς!

Αγάπη είναι να προσπαθείς!

Για να προσπαθείς χρειάζεται διάθεση, η οποία θα σε σηκώνει κάθε φορά που, ανθρωπίνως, θα σταματά η προσπάθεια, κάθε φορά που θα πέφτεις. Η διάθεση γεννιέται στην καρδιά, απ’ όπου πηγάζει η αγάπη για τους στόχους που έχεις θέσει και προσπαθείς να πετύχεις.

Αγάπη είναι η εμπιστοσύνη! Δεν νοείται αγάπη όταν περνά ο καιρός και εξαντλείται όλη η προσπάθεια στο αν υπάρχει εμπιστοσύνη ή όχι. Η αγάπη είναι βίωμα και όχι «παιχνίδι»! Δεν εξαρτάται η αγάπη από την διάθεση για «παιχνίδι», αλλά δημιουργεί την διάθεση για προσπάθεια.

Η αγάπη είναι υπέρβαση και αγώνας για την σωτηρία! Δεν νοείται να επιλέγεις κάποιον ως καθοδηγητή για την σωτηρία και να αμφισβητείς συνεχώς κάθε του κίνηση.

Καρδιά χωρίς αγάπη έχει ο άνθρωπος χωρίς ανάσα, δηλαδή ο άνθρωπος που είναι νεκρός! Μόνο για τους νεκρούς έχει σταματήσει η προσπάθεια. Ακόμη και η μοιρολατρική αποδοχή «αφού δεν αλλάζει τίποτα, ας παραμείνει η κατάσταση ως έχει» θεωρείται πνευματικός θάνατος, γιατί με αυτή μένουμε στην απραξία.

Η αγάπη είναι η αλήθεια, το φως, η χαρά, είναι ο Θεός! Μέσα από την χαρά της αγάπης μόνο μπορείς να διακρίνεις την λάμψη της αλήθειας, που είναι η σωτηρία μας! Η θέωση! Η θέα του προσώπου Του! Ο παράδεισός μας!

Εκτύπωση

Σχόλια

  1. Ελεγκτικος Λογος 001
    Ελεγκτικος Λογος 001 Νοέμβριος 07, 16:10
    Αγαπη ειναι να πετας 110 καλογερους απο το μοναστηρι τους και να τους κανεις την ζωη τους μαυρη για να το παιξεις εσυ ηγουμενος ψευτοηγουμενε βαρθολομαιε κατσουλιερακι.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *