Ετήσια Σύναξη Μοναζουσών της Ι. Μ. Φθιώτιδος στο Γηροκομείο Στυλίδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10895 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ετήσια Σύναξη Μοναζουσών της Ι. Μ. Φθιώτιδος στο Γηροκομείο Στυλίδος (ΦΩΤΟ)

Η Ετήσια σύναξη απάντων των μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα «Αργύρη Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος».

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος και οι μοναχές πήραν το πρωινό τους στην τραπεζαρία του ιδρύματος και ακολούθως στην αίθουσα τελετών πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος της συνάξεως.

Κατόπιν προτροπής του Ποιμενάρχου μας μία μοναχή ανέγνωσε το θαυμάσιο κείμενο του Αγίου Ιωάννου Κροστάνδης με τίτλο «Η διόρθωση της ζωής μας» μετά την ανάγνωση του οποίου ακολούθησε ευρύς πολύωρος και εποικοδομητικός διάλογος επί του θέματος καθώς και για άλλα πνευματικά θέματα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στις μοναχές ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως και τις παρεκάλεσε να έχουν πάντα τις πόρτες των ιερών μονών ανοιχτές για όλους ανεξαιρέτως τους πιστούς προτρέποντας  να συνεχίσουν την μαρτυρία της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία θεωρεί τα Μοναστήρια μας προπύργια της πνευματικής ζωής και της Ορθοδόξου παραδόσεως.

Εν συνεχεία επισκέφθηκαν το σαλόνι του πρώτου ορόφου του ιδρύματος όπου συνάντησαν τους γέροντες, οι οποίοι εδέχθησαν τις μοναχές με πολύ χαρά.

Εκεί οι μοναχές πραγματοποίησαν μια πολύ ωραία εκδήλωση αφιερωμένη στους τροφίμους με ύμνους και χριστιανικά τραγούδια.

Ακολούθως συνοδευόμενες από τον Σεβασμιώτατο και τον Διευθυντή του Ιδρύματος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο, ξεναγήθηκαν σε  όλους τους χώρους του γηροκομείου και εθαύμασαν την πανέμορφη θέα προς τον Μαλιακό Κόλπο.

Η σύναξη έκλεισε με  πλούσια τράπεζα από νηστίσιμα φαγητά, τα οποία προσέφερε το Ίδρυμα,  κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλες τις μοναχές ψυχωφελή βιβλία.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

  1. Ελεγκτικος Λογος 001
    Ελεγκτικος Λογος 001 Νοέμβριος 21, 21:35
    Ειτε μιτρα ειτε σκουφι τα ιδια σκατα ειναι.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *