Επίσκεψη του Επισκόπου Αρούσας στην Αλεξάνδρεια (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10638 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Επίσκεψη του Επισκόπου Αρούσας στην Αλεξάνδρεια (ΦΩΤΟ)

Τη 15η Νοεμβρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στα Πατριαρχεία, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ.Αγαθόνικο και τον Πανοσιώτατο Ιερομόναχο κ. Πορφύριο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Επισκοπής.

Ο Θεοφιλ. κ.Αγαθόνικος, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την εν γένει πορεία των ιεραποστολικών δραστηριοτήτων της νεοπαγούς Ιεράς Επισκοπής Αρούσας. Συζήτησαν επίσης, για την προετοιμασία της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Παγκόσμια Αποστολή και τον Ευαγγελισμό», που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, από τις 8 έως τις 13 Μαρτίου 2018, στην Αρούσα της Τανζανίας, η οποία θεωρείται πρωτεύουσα της Ανατολικής Αφρικής. Ο Μακαριώτατος έδωσε στον Θεοφιλέστατο, τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την φιλοξενία των Ορθοδόξων Αντιπροσωπειών που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.

Την 16η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, ιερουργούντος του Πανοσιωτ. π.Πορφυρίου, τον οποίο στο τέλος του Μυστηρίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χειροθέτησε σε Πνευματικό και Αρχιμανδρίτη του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *