Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Παροναξίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10613 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Παροναξίας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 29-10-2017 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Δωροθέου Βενετσανοπούλου.

Στην Θεία Λειτουργία συνιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ο οποίος υπήρξε Καθηγητής του νεοχειροτονηθέντος Πρεσβυτέρου κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κύπρο. Βαθύτατα συγκινημένος ο π. Δωρόθεος προσφώνησε προ της Χειροτονίας τους Σεβασμιωτάτους, τους συλλειτουργούντας Κληρικούς και τον λαό του Θεού που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου. Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης και απευθυνόμενος στον π. Δωρόθεο τόνισε την αξία και το μέγεθος της Ιερωσύνης και επεσήμανε το στοιχείο της προσφοράς το οποίο την χαρακτηρίζει αφού μέσω αυτής ο Θεός προσφέρεται στον άνθρωπο «ως προσφέρων και προσφερόμενος» αλλά και ο άνθρωπος (μάλιστα δε ο Ιερεύς) καλείται να προσφέρει “εαυτόν“ στον Θεό και στον συνάνθρωπο ως «θυσίαν ευάρεστον».

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επιβραβεύοντας  τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο για την εξαετή διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη ως Διάκονος και Αρχιδιάκονος παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα να του απονείμει το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε κατά το έθος το Αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πυκνού εκκλησιάσματος. Οι οικείοι του κατά την έξοδο προσέφεραν τα γλυκίσματα και τα αναμνηστικά της Χειροτονίας δεχόμενοι συγχρόνως τις θερμές και εγκάρδιες ευχές των συμμετασχόντων.

Ι. Μ. Παροναξίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *