Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10259 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Δευτέρας 23ης του μηνός Οκτωβρίου ε.έ., ημέρα τιμής και μνήμης του πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ετέλεσε εις τον Ιερόν Ναόν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου την αρχαιοπρεπή Θείαν Λειτουργίαν του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου,  η οποία τελούταν κατά τούς πρωτοχριαστιανικούς χρόνους εις την περιοχήν των Ιεροσολύμων και ανήκει εις τον Δυτικόν Συριακόν Λειτουργικόν Τύπον.

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου Νικολάου Μακρή, ο οποίος και εισέρχεται εις τον έγγαμο κλήρο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ως άμισθος Ιερέας.

Ο νέος Διάκονος είναι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.,  αποτελεί γένημμα θρέμμα της περιοχής του Ηρακλείου και πνευματικός καρπός της ενορίας του Αγίου Αθανασίου, όπου από μικρός υπηρέτησε με ζήλο και αγάπη το Ιερό Βήμα ως Ιερόπαις, το κατηχικό έργο του Ναού, καθώς επίσης αποτελεί και βασικό στέλεχος των κατασκηνώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του διδακτικού προσωπικού των μαθημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας που πραγματοποιούνται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *