Χειροθεσίες και θεμελίωση Ναού από τον Μητροπολίτη Εδέσσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10614 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροθεσίες και θεμελίωση Ναού από τον Μητροπολίτη Εδέσσης (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Δημητρίου Δαμιανού, όπου κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έδωσε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριου του ιερού ναού π. Γεώργιο Ζορμπά και χειροθέτησε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του ιερού ναού κ. Βασίλειο Καραμπουζίνη.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό και θεμελίωσε το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος εις ανάμνησιν της «Κόκκινης Εκκλησιάς», δηλαδή του ομωνύμου ναού από την πατρίδα των προσφύγων κατοίκων του χωριού, το Σιβρί Χισάρ της Καππαδοκίας, και εις μνήμην αυτών και των προγόνων τους.
Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, οι Βουλευτές Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης και κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Χρήστος Πασσαλής, άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των φορέων και μεγάλος αριθμός πιστών από όλη την περιοχή.
Ι. Μ. Εδέσσης
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *