Στη Βουλγαρία ανήμερα του Αγίου Δημητρίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Στη Βουλγαρία ανήμερα του Αγίου Δημητρίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Για τη σύσφιξη των σχέσεων με τη γειτονική εκκλησία και τη συνέχιση της διεκδίκησης των εκκλησιαστικών θησαυρών

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στη μητρόπολη Δωριλέου, μετά από πρόσκληση του εκεί Μητροπολίτη Αμβροσίου, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελέημων, μαζί με τους μητροπολίτες Κοζάνης και Ελασσόνας  από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδας, στον εορτασμό για τη θεμελίωση του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Η επίσκεψη όμως δεν ήταν τυπική, σημείωσε ο Μητροπολίτης, αλλά είχε σαν στόχο να αποκτηθούν οι σχέσεις που πρέπει με τους γείτονές μας αλλά και να οικοδομηθεί μια σχέση, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των δύο λαών.

«Ήταν δύσκολο να αφήσω την ημέρα του Αγίου Δημητρίου τη Μητρόπολη, αλλά υπερέβην εαυτό για να αποκτηθούν οι σχέσεις που πρέπει, γιατί η γειτονική χώρα χρωστάει ακόμα στην Ελλάδα» σημείωσε, αναφερόμενος στους εκκλησιαστικούς θησαυρούς από μοναστήρια και εκκλησίες της Βορείου Ελλάδας που είχαν αφαιρεθεί από τους Βούλγαρους κατά την κατοχή. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τέτοιες σχέσεις ώστε σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και φιλικών σχέσεων να μην πάψουμε ποτέ να τα διεκδικούμε, γιατί είναι δικά μας» σημείωσε ο Μητροπολίτης, που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή με αυτή την ιδιότητα.

Στη λειτουργία συμμετείχαν 25 μητροπολίτες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία, και αποτέλεσε αυτή μια καλή ευκαιρία, σύμφωνα με τον μητροπολίτη, για μια επικοινωνία με αυτούς, γιατί «ό,τι γίνεται ξεκινά με τη σχέση των προσώπων και μετά με όλα τα άλλα».

Σημείωσε δε πως έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και παρόλο που υπήρχαν μητροπολίτες από τη Ρωσία και τη Ρουμανία που είχαν περισσότερα πρεσβεία Αρχιεροσύνης από αυτούς, προτάχθηκαν οι μητροπολίτες της Ελλάδας και οικοδόμησαν κάτι καλό.

 

paratiritis-news.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *