Ο Μητροπολίτης Άρτης στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταρράκτου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10545 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Άρτης στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταρράκτου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, το πρωΐ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταρράκτου Άρτης, χοροστάτησε στον Όρθρο, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι ο άνθρωπος όταν ζει ιδιοτελώς, δεν θέλει να έχει σχέση με τον Θεό και προτιμά να σχετίζεται με τις δυνάμεις του σκότους. Όπως οι Γαδαρηνοί, οι οποίοι έδιωξαν τον Ιησού από την περιοχή τους, επειδή έχασαν ζωϊκό κεφάλαιο, αντί να Τον ευχαριστήσουν που καθάρισε τον τόπο τους από τους δαίμονες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, στην συνέχεια, με την παρουσία εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και Φορέων, ετέλεσε Δοξολογία και κατόπιν επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των έντεκα Καταρρακτινών θυμάτων των Ναζιστικών Κατοχικών Δυνάμεων. Στις 26-27 Οκτωβρίου 1943, το χωριό Καταρράκτης Άρτης, πυρπολήθηκε ολοσχερώς από την ορεινή ταξιαρχία Εντελβάις των Ναζί και φονεύθηκαν έντεκα Καταρρακτινοί. Ο Καταρράκτης, προσφάτως, χαρακτηρίστηκε «Μαρτυρικό Χωριό».

Ι. Μ. Άρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *