Κερκύρας Νεκτάριος: “Οι Άγιοι είναι οι οδοδείκτες της ζωής μας” (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κερκύρας Νεκτάριος: “Οι Άγιοι είναι οι οδοδείκτες της ζωής μας” (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άνω Παυλιάνα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου. Ο Άγιος Δημήτριος έζησε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι υποχρεώνονταν επί ποινή θανάτου να λατρεύουν ως θεό τον αυτοκράτορα. Υπήρχε η φιληδονία, ο υλισμός και η ειδωλολατρεία. Ο Άγιος Δημήτριος αν και είχε υψηλό αξίωμα στο στράτευμα, πίστεψε στον Ιησού Χριστό, δίδαξε στους νέους ανθρώπους την Πίστη και στο τέλος έχυσε το αίμα του για την αγάπη του Χριστού. Η Αγία μας Εκκλησία είναι ποτισμένη ως πορφύρα με το αίμα των μαρτύρων Της. Είναι νέφος οι μάρτυρες. Οι Άγιοι αποτελούν τους οδοδείκτες της ζωής μας, στο δρόμο από την γη προς τον ουρανό, προς την εν Χριστώ τελείωσή μας.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι και η δική μας εποχή ομοιάζει πολύ με εκείνην που έζησε ο Άγιος Δημήτριος. Και σήμερα δυστυχώς η Εκκλησία του Χριστού βρίσκεται εν διωγμώ. Προβάλλονται και εν πολλοίς καθιερώνονται νέοι τρόποι ζωής προερχόμενοι από την Εσπερία. Αλλοιώνεται η πίστη, ο θεσμός της οικογένειας,  η ιστορία και η παράδοσή μας. Οι Χριστιανοί όπως στους πρωτοχριστιανικούς αιώνες χαρακτηρίζονται ως συνωμότες και εξτρεμιστικά στοιχεία.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε του πιστούς να έχουν αγωνιστικό πνεύμα, όπως ο Άγιος Δημήτριος, παίρνοντας δύναμη από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Διότι ο Θεός δεν θα αφήσει την Ελλάδα μας να καταστραφεί.

Ι. Μ. Κερκύρας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *