Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας Γοργουπηκόυ στις Μυκήνες (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10604 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας Γοργουπηκόυ στις Μυκήνες (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017  προς Κυριακή 1 Οκτωβρίου Ιερά Αγρυπνία στην  ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Μυκηνών, για την εορτή της Συνάξεως της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Γοργουπηκόυ.

Να  αναφερθεί  ότι πλήθος  φιλέορτων χριστιανών συνέρευσε για να προσκυνήσει το παλαιό πιστό αντίγραφο της Παναγίας που ήταν  τηθαυρισμένο στον Ναό των Μηκυνών. Την Αγρυπνία  τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας π. Ανδρέας Βλαχιώτης Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε παραδοσιακόκέρασμα κατά το Μοναστηριακό τυπικό.

Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε αποθήκη του ναού ,άγνωστου αγιογράφου και άγνωστης ημερομηνίας που αγιογραφήθηκε . Η εικόνα πάρα πολλές φορές μυροβλύζει πράγμα που δείχνει την θαυματουργικότητά της.

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος λοιπόν, είναι πολύ θαυματουργή , μα πάνω απ’ όλα υπακούει γοργά το «αίτημα» των πιστών Της. Γιατρεύει από διάφορες ασθένειες, χαρίζει παιδιά, φανερώνει απολεσθέντα αντικείμενα, ανθρώπους, προστατεύει όσους κινδυνεύουν στη θάλασσα, λυτρώνει όσους αιχμαλωτίζονται, θεραπεύει από τον πονοκέφαλο και την κόπωση, ανορθώνει παράλυτους, χαρίζει φως σε τυφλούς, θεραπεύει από θανατηφόρες ασθένειες και γενικά θεραπεύει όπου ο πιστός «νοσεί»… Θαύματα, παρεμβάσεις γραμμένα στην εικόνα της, στη Μονή Δοχειαρίου ( η εικόνα Της υπάρχει στη Μονή από το 1664 μ. Χ). . Μα και θαύματα γραμμένα στην εικόνα του Μοναστηριού, της Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής όπως και σε άλλα πολλά μοναστήρια ή εκκλησίες στην Ελλάδα που φέρουν το όνομα Της.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *