Η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι. Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10611 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι. Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή δώδεκα ιερέων και των δύο διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης  μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις εώς ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Επίσης υπογράμμισε ότι στην συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία επαναλαμβάνεται πολλές φορές η επίκληση για ειρήνη, η οποία είναι από τα σπουδαιότερα αγαθά της ανθρωπότητας. Ολοκληρώνοντας το λόγο του επικαλέστηκε, για το εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου Ιακώβου.

Νωρίτερα είχε μιλήσει επίκαιρα ο εφημέριος Μυρτέας Πρωτ. Αθανάσιος Τσολάκος.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *