Εγκαίνια Ιερού Ναού στα ελληνοαλβανικά σύνορα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10290 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εγκαίνια Ιερού Ναού στα ελληνοαλβανικά σύνορα (ΦΩΤΟ)

Τα Εγκαίνια του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Κρυσταλλοπηγή Φλωρίνης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σήμερα, Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Το Ιερό Θυσιαστήριο του Ναού είχε καταστραφεί ολοσχερώς και οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τον Επίσκοπό τους να δοθεί και πάλι ο Ναός του Αη-Γιώργη στη λατρεία του Θεού.

Στα Εγκαίνια συμμετείχε πλήθος πιστών από την Κρυσταλλοπηγή, τα γύρω χωριά, από την πόλη της Καστοριάς, καθώς και πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων εξηγούσε τα τεκταινόμενα της Ιεράς Ακολουθίας, ενώ προέτρεψε τους χριστιανούς της Κρυσταλλοπηγής να τιμούν και να εορτάζουν την ημέρα αυτή.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο της Κρυσταλλοπηγής π. Γεώργιο Παντόπικο και του ευχήθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, να σκέπει και να φρουρεί τη διακονία του στα σύνορα της Πατρίδος μας.

Ι. Μ. Καστορίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *