Δωρεά καρδιογράφου από την Ι. Μ.Κερκύρας στο Νοσοκομείο του νησιού
Άρχων (10614 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Δωρεά καρδιογράφου από την Ι. Μ.Κερκύρας στο Νοσοκομείο του νησιού

Το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο του νησιού, όπου και δώρησε εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας, καρδιογράφο, καθότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Ο Σεβασμιώτατος στη συζήτηση που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φοίβο Κακαβίτσα, τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολις βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτή είναι η αποστολή της τοπικής Εκκλησίας, να δοξάζεται ο Τριαδικός Θεός και να διακονείται ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, στο πρόσωπο του οποίου αντικατοπτρίζεται ο ίδιος ο Χριστός.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος συζήτησε με τον Διοικητή το θέμα της ανέγερσης Ιερού Ναού στο νοσοκομείο, ένα ζήτημα που χρονίζει. Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν την ανάγκη να υπάρχει αυτός ο χώρος, όπου θα προσεύχονται και θα μετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, παίρνοντας έτσι δύναμη. Για τον λόγο αυτό στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Σωφρόνιος Μαυρωνάς, ο οποίος έχει προσφέρει ένα υψηλό χρηματικό ποσό για την ανέγερση αυτού του ναού.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξήρε την άριστη συνεργασία που έχει με τον κ. Κακαβίτσα, που αποτελεί τρανή απόδειξη ότι με την αγαστή συνεργασία όλων, διακονείται ο άνθρωπος.

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *