Γλυφάδας: “Να γίνουμε πρόσωπα πίστεως, ελπίδος και αγάπης στον Χριστό μας”
Άρχων (10589 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Γλυφάδας: “Να γίνουμε πρόσωπα πίστεως, ελπίδος και αγάπης στον Χριστό μας”

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 140 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος
Η αγρυπνία και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου, καθώς και το αφιέρωμα στον Άγιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων και εκδηλώσεων του Ναού, με τον γενικό τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας, οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού λειψάνου και της άφθαρτης καρδιάς του Αγίου, που θα παραμείνουν στο Ναό μέχρι και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Στον σύντομο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπική εμπειρία που είχε, από θαυματουργική επέμβαση του Αγίου, κατά την διάρκεια πολύωρης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη στην καρδιά.
Με πολύ συγκίνηση περιέγραψε την εμφάνιση του Αγίου και την στήριξη που του έδωσε, μαζί με την συνεπακόλουθη θεραπεία.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος της εποχής μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας, αυτό που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε τον Χριστό. Και να πιστεύουμε ότι Αυτός είναι εκείνος ο οποίος ήρθε στον κόσμο για να σώσει και να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος. Έγινε άνθρωπος, ταπεινώθηκε, με μοναδικό σκοπό να μας λυτρώσει.
Και συμπλήρωσε:
«Κάνω πρώτα στον εαυτό μου το ερώτημα: το κάνω εγώ ως Επίσκοπος; Τον ακολουθώ; Τηρώ όσα μας λέγει δια των Ευαγγελιστών και των Πατέρων της Εκκλησίας μας; Ας κάνουμε όλοι μας το ερώτημα αυτό.»
Να γίνουμε υπεύθυνα πρόσωπα πίστεως, ελπίδος και αγάπης στον Χριστό μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος. Και θα φέρει Εκείνος τη λύση.
Και τελείωσε τον σύντομο λόγο του ευχόμενος:
«Ας παρακαλέσουμε τον Άγιο να πρεσβεύει για τον καθένα μας, να δώσει λύση στα άλυτα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.
Και ας γίνει η ζωή μας, όπως ήταν η ζωή του Αγίου, ζωή πίστεως, θυσίας, αγάπης και υπομονής. Γι’ αυτό και έγινε στο άγιο θυσιαστήριο συνεργάτης του Θεού μας

Εκτύπωση

Σχόλια

  1. Ελεγκτικος Λογος 001
    Ελεγκτικος Λογος 001 Οκτώβριος 11, 19:39
    Αχου παει η τρελη τα εχασε εντελος η γρια.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *