Χειροθεσία αναγνώστη από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροθεσία αναγνώστη από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την εύρεση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της  Μυρτυδιωτίσσης της προστάτιδος των νήσων Κυθήρων και την αγία Ισαπόστολο Θέκλα.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης προέβη σε χειροθεσία νέου Αναγνώστου της Ιεράς Μητροπόλεως μας του κ. Ιωάννου Κωστορίζου, ο οποίος είναι γόνος πολύτεκνης ευλαβούς οικογενείας και από πολύ μικρός εξαιτίας της αγάπης του προς τον Κύριο και την Εκκλησία διακονεί επαξίως το ιερό αναλόγιο  και συμπαραστέκεται δίπλα στο δάσκαλό του,   Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ, στην οποία φοιτά ως μαθητής.

Δραττόμενος της ευκαιρίας της χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αδελφοί μου μην απογοητεύεστε, η Εκκλησία μας  είναι ένας εύφορος  κήπος, ο οποίος και έρημος να μείνει κρίνα θα βγάζει. Ο Ιωάννης σήμερα συγκατατίθεται στον αριθμό των Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Να εύχεστε ο Πατήρ και κυβερνήτης του σύμπαντος να αναδεικνύει τέτοια καλά παιδιά για να τα οδηγούμε στην υπηρεσία της Εκκλησίας, προς ωφέλεια και της Εκκλησίας και των ιδίων, διότι «Ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι» (Ματθ. θ΄ 37).

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως μας να είναι άξιος και να συνεχίζει με ευλάβεια και φόβο Θεού να διακονεί το ιερό αναλόγιο, ενώ στους γονείς του ευχήθηκε να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν.

Αμέσως μετά την χειροθεσία άπαντες οι παρευρισκόμενοι βροντοφώναξαν το Άξιος.

 

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

  1. Ελεγκτικος Λογος 001
    Ελεγκτικος Λογος 001 Σεπτέμβριος 25, 19:36
    Τον κοσμο στην εκκλησια γιατι δεν τον δειχνης νικολαε;αραγε θαταν και κανενας εκτος την οικογενεια του αναγνωστη;χαχαχαχα.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *