Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγ. Ευσταθίου από τον Μητροπολίτη Κίτρους
Άρχων (11658 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγ. Ευσταθίου από τον Μητροπολίτη Κίτρους

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον ορεινό όγκο των Πιερίων, πλησίον του χωριού Καταλώνια Πιερίας, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια νεόδμητου Παρεκκλησίου, που ανήγειρε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης προς τιμή του Προστάτη των Ελλήνων κυνηγών, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου.

Τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς των πλησιόχωρων Ενοριών. Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, εκπρόσωποι του Δήμου και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλοί κυνηγοί από την Πιερία και από όμορους Νομούς, και κάτοικοι των χωριών της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συνεχάρη τη Διοίκηση και τα Μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση της ανεγέρσεως του Παρεκκλησίου, επισημαίνοντας ότι τα Θυρανοίξια συνδυάζονται και με την επικείμενη μνήμη του τιμωμένου σε αυτό Αγίου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισε ότι όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι, διότι η ανέγερση του Παρεκκλησίου ήταν όραμα των εκάστοτε διοικήσεων για πολλά χρόνια.

Μετά τα Θυρανοίξια παρατέθηκε τράπεζα στο πλησιόχωρο Καταφύγιο του Συλλόγου.

Ι. Μ. Κίτρους

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *