Φθιώτιδος: “Μέρα με τη μέρα εξοβελίζεται η χριστιανική αγωγή από τα σχολεία”
Άρχων (10260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φθιώτιδος: “Μέρα με τη μέρα εξοβελίζεται η χριστιανική αγωγή από τα σχολεία”

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις στο χωρίο Ανθήλη, χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Τρίτη 8 Αυγούστου, το απόγευμα κατά τον τελέσθεντα Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στο Υπεράγιο πρόσωπο της Παναγίας, ανέλυσε τον στίχο: «χαῖρε τῶν παρθένων

δόξα καὶ μητέρων, ὡράϊσμα καὶ κλέος» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Η Παναγία, αγαπητοί μου αδελφοί είναι η τέλεια μάνα και  το ιδανικό πρότυπο της μάνας. Η κάθε ορθόδοξη μητέρα πρέπει να έχει πνευματικότητα, να πιστεύει σε αξίες και ιδανικά και να τα μεταλαμπαδεύει στα παιδιά της.

Στις μέρες μας δύο τάσεις κυριαρχούν, η αθεΐα και η πίστη. Οι νέοι σήμερα κυνδινεύουν και δυστυχώς μόνο στο σπίτι πλέον τα παιδιά διδάσκονται τις χριστιανικές αξίες.

Μέρα με τη μέρα εξοβελίζεται  η χριστιανική αγωγή από τα σχολεία κι’ εμείς ρέγχουμε. Είναι καιρός η Ιερά Σύνοδος να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του λαού».

Κατακλύοντας το κήρυγμά του ευχήθηκε σε όλους η Παναγία μας να  δίδει δύναμη, υγεία και πλουσία την ευλογία της.

Ακολούθως ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ευάγγελος Τσούμας ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο για την ευλογημένη παρουσία του στον Ιερό Ναό και εκ μέρους των ευσεβών πιστών του ευχήθηκε έτη πολλά, με υγεία και δύναμη από τον Θεό για να συνεχίσει την θεάρεστο αρχιερατεία του.

Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι πιστοί ασπάστηκαν την δεξιά του Σεβασμιωτάτου λαμβάνοντας την ευλογία του, ανταλλάζοντας ευχές για καλή Παναγιά.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *