Η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στο Γηροκομείο Στυλίδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στο Γηροκομείο Στυλίδος (ΦΩΤΟ)

Στιγμές ιδιαίτερης ευλογίας και απερίγραπτης χαράς ένοιωσαν οι 44 τρόφιμοι και το προσωπικό του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» Στυλίδος το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μετέβη στο Ίδρυμα και ετέλεσε την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο μεταφέροντας στους γέροντας την ευλογία της Παναγίας και το πνευματικό κλίμα της  ευλογημένης περιόδου του δεκαπενταυγούστου, όπου διανύουμε.

Η Ιερά Παράκληση τελέσθηκε στο σαλόνι του Ιδρύματος και συμμετείχαν ψάλλοντας όλοι οι γέροντες.

Εις το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν ακοίμητες τις πρεσβείες της υπέραγνης Μητέρας του Κυρίου και με υγεία να φθάσουμε στο «Πάσχα του Καλοκαιριού» την Κοίμησή της  και διένειμε ως ευλογία την εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας, τους  προέτρεψε δε συνεχώς να προσεύχονται στην Παναγία, η οποία είναι η φιλέσπλαχνος Μητέρα, προστάτις όλου του κόσμου  και  χαρά πάντων των θλιβομένων.

Ακολούθως το προσωπικό του Ιδρύματος προσέφερε κέρασμα σε όλους,  κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία για αρκετή ώρα να συνομιλήσει με τους γέροντες, στα πρόσωπα των οποίων ήταν ζωγραφισμένη η χαρά εξαιτίας της ευλογημένης  επισκέψεως του πνευματικού τους πατέρα.

Τέλος πριν την αναχώρηση του από το Ίδρυμα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την οικία του Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Πετρή, η οποία ευρίσκεται πλησίον του Γηροκομείου και του ευχήθηκε για τις ευλογημένες ημέρες του δεκαπενταυγούστου.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *