Επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Αυστραλίας στο Φανάρι
Άρχων (10546 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Αυστραλίας στο Φανάρι

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, 28 Αυγούστου, ο νέος Πρέσβης της Αυστραλίας στην Άγκυρα, κ. MarcInnes-Brown.
Ο Πρέσβης της Αυστραλίας έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και για περίπου μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου, την κατάσταση των μειονοτήτων στην Τουρκία και την παρουσία των Ορθοδόξων στη μακρινή Αυστραλία.
Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία υπάγεται στην πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας περιλαμβάνει την Αυστραλία, την Τασμανία και τη Νέα Γουϊνέα (134 Ενορίες, 8 Ι. Μονές). Τη διαποίμανσή της ασκεί, από το 1975, ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός (Χαρκιανάκης), απόφοιτος της Ι. Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ στο δυναμικό της Ι. Αρχιεπισκοπής υπηρετούν και τέσσερις βοηθοί Επίσκοποι.
Φως Φανάρι
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *