Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον Άγιο Βησσαρίωνα στις Πηγές Άρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον Άγιο Βησσαρίωνα στις Πηγές Άρτης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστη­κε σήμερα 9 Αυγούστου 2017 στις Πηγές Άρτης, Αρχιερατικό συλλεί­τουρ­γο για το προσκήνυμα της θαυματουργού Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος.

Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης καί Σταγών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του επιχωρίου Μητρο­πο­λί­του κ. Καλλινίκου.

Τη χαριτόβρυτο κάρα υποδέχθηκαν χθές το απόγευμα εκ της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων, οι κάτοικοι του χωριού στην ιστορική γέφυρα Κοράκου Αχελώου, η οποία αποτελεί έργο του Αγίου, και τη φύλαξη της οποίας είχε αναθέσει στους κατοίκους των Πηγών. Γνωστή η μέριμνα του Αγίου για τη καθημερινότητα του εξαθλιωμένου ποιμνίου του, κατά τά δύσκολα χρόνια της ποιμαντορίας του.

Γι’αυτό οι κάτοικοι των Πηγών τον θεωρούν προστάτη τους και σε τακτά χρονικά διαστήματα αιτούνται τη μεταφορά της Αγίας Κάρας του στο χωριό, πρός ευλογία και προστασία της περιοχής.

Το ιερό θησαύρισμα θα παραμείνει στις Πηγές για προσκή­νυμα μέχρι και αύριο 10 Αυγούστου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Αρχιερείς πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σέλτσου.

Ι. Μ. Άρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *