Τήνος: Η Εικόνα της Μεγαλόχαρης επέστρεψε στο θρόνο της (ΦΩΤΟ)
Άρχων (242 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Τήνος: Η Εικόνα της Μεγαλόχαρης επέστρεψε στο θρόνο της (ΦΩΤΟ)

Σε δώδεκα χιλιάδες ανήλθαν οι προσκυνητές που αποβιβάσθηκαν από τα προσορμισθέντα πλοία το τελευταίο τριήμερο στο λιμάνι της Τήνου.

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έως και τη Νέα Υόρκη συνεόρτασαν εφέτος με τον ευσεβή και πολιτισμένο και ευγενικό λαό της Τήνου την εορτή της ανάμνησης των 195 χρόνων από το άγιον Όραμα της Οσίας Πελαγίας.

Οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οδηγοί των ταξί όσο και οι αλιείς με τον δικό τους τρόπο υπεδέχθησαν στην προκυμαία την αγία Εικόνα, η δε περιώνυμη Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος από χθες ελάμπρυνε με την παρουσία της όλες τις εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην εξέδρα “Παντανάσσης” μετά την καθιερωμένη δέηση αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, την Εξοχωτάτη κα. Πρόεδρο και τους παρισταμένους, προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν από την Παναγία το Μητρικό χαμόγελο και τη φιλόστοργη ματιά Της, ειπών ότι το χαμόγελο είναι ευγένεια και το γέλιο ευτυχία και τα δύο μαζί ευγένεια και ευτυχία είναι δύναμη κι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μας σήμερα είναι αυτή η δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να σταθούμε όρθιοι. Ακόμα, προέτρεψε τους πιστούς, φεύγοντας να αισθανθούν το χάδι της Παναγίας στο πρόσωπό τους και να σφίξουν το χέρι τους μέσα στο χέρι Της για να πάρουν δύναμη και να γνωρίζουν ότι η φιλόστοργη αγκαλιά Της είναι πάντα ανοιχτή εδώ στην Τήνο προσμένοντάς τους. Τους ευχαρίστησε ακόμα γιατί με την παρουσία τους ενισχύουν το πολυεύθυνο και πανελλήνιας εμβέλειας φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ιδρύματος.

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

  1. Ελεγκτικος Λογος 001
    Ελεγκτικος Λογος 001 Ιούλιος 24, 21:36
    Μεγαλη η χαρη σου Παναγια μου.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *