Σε προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Σε προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου

Από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017 μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017 οπότε και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Προκόπιου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπως ανακοίνωσε λίγες ώρες μετά την κοίμησή του η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης θα ταφεί στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Σίλα, σύμφωνα με επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος πριν τον θάνατό του. Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017, συνεργεία προετοίμαζαν χώρο πλησίον του ναού.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της εξόδιου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτη, όπως ανακοινώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

«Μετά βαθυτάτης συγκινήσεως αναγγέλλεται η  πρός Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου κυρού Προκοπίου, ο οποίος επί τεσσαράκοντα και τρία έτη Θεοφιλῶς εποίμανε την Ιερά καί Αποστολική Μητρόπολη των Φιλίππων, της Νεαπόλεως και της Θάσου.

Το σεπτόν σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχου θά μεταφερθεί την Κυριακή, 30ηνἸουλίου στόν Καθεδρικό ἱερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας περί ώραν 6ηναπογευματινήν, όπου θα εκτεθή σε προσκύνηση μέχρι και την 12ην μεσημβρινήν της Δευτέρας 31ης Ἰουλίου.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου θα ψαλλεί την Δευτέρα, 31ηνἸουλίου και ώρα 12ην μεσημβρινή στον Καθεδρικό Ναό τοῦ Ἀποστόλου Παύλου Καβάλας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου θα μεταφερθεί, μετά το πέρας της εξοδίου Ακολουθίας, εν πομπή δια της οδού Ομονοίας μέχρι του Μνημείου τοῦ Αποστόλου Παύλου πλάϊ στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και από εκεί στην ιερά Μονή του Αποστόλου Σίλα προς ενταφιασμόν.

Παράκλησις όπως αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν, να καταθέσουν δωρεές στα Ιδρύματα της ιεράς Μητροπόλεως».

 

kavalapost.gr

Διαβάστε Ακόμα

Sorry, no posts were found.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *