Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Φοινικούντα για την Παναγία Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10572 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Φοινικούντα για την Παναγία Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)

Φοινικούντα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, πολιούχο και προστάτιδα της Φοινικούντας, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια, για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, κάνοντας αναφορά στο θαυμαστό γεγονός ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνας της Τριχερούσας στη Φοινικούντα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκλησή του.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως τον μουσικολογιώτατο κ. Διονύσιο Θανασούλη, β’ ιεροψάλτη του ιερού ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού Αττικής, καθώς και την κυρία Ευσταθία Τσώνη για την προσφορά τους στην τοπική εκκλησία.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *