Ο εορτασμός τουΑγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Δίβρη (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10586 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εορτασμός τουΑγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Δίβρη (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου  η Ιερά μνήμη του σφωτάτου  διδασκάλου της Εκκλησίας μας,  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ομώνυμο, νεοεγκαινιασθέν  Ιερό Ησυχαστήριο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Δίβρη στη θέση Καράϊνες, στο  οποίο  εγκαταβιεί ο Μοναχός Ισαάκ Πετεινός.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του αγίου, τονίσας ότι ο Άγιος Νικόδημος με την αγιασμένη του ζωή και με το συγγραφικό του έργο εδόξασε τον Θεό και προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Εκκλησία. Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να διαβάσουν τα συγγράμματά του, τα οποία βοηθούν τον άνθρωπο στην πνευματική ζωή και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσία την ευλογία του Αγίου στη ζωή τους.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον κτίτορα Μοναχό Ισαάκ, ο οποίος με τη συμπαράσταση όλων των Διβριωτών και άλλων δωρητών έχτισε επάνω στην κορυφή του βουνού τον Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και επιτελεί πνευματικό έργο σε αυτό το άγονο και ερημικό μέρος της Δίβρης.

Επίσης  αναφέρθηκε και  στο λαμπρό και μοναδικό γεγονός των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Ησυχαστηρίου, το οποίο έλαβε χώρα  την Κυριακή 18 Ιουνίου ε.ε και πλέον ο Ναός είναι πλήρης χάριτος και ευλογίας Θεού.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στον προαύλιο χώρο του Ναού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους προσκυνητές.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *