Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό στο Βέλο Κορινθίας, έδρα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βέλου, κατά το διήμερο 16 & 17 Ιουλίου 2017.

Συγκεκριμένα στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό την  Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, χοροστάτησε ο σεπτός Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς,τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ.Πρωτ/ρο π. Κων/νο Κουτσούρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Βέλου, και  Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Βέλου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ»  Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδουμε στους Αγίους μας καθώς και στον βίο και στα μαρτύρια της Αγίας.

Το πρωί της 17ης Ιουλίου 2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βέλου.

Στον λόγο του προς τους φιλάγιους προσκυνητές αναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας ως παιδαγωγούς στο Χριστό που μας διδάσκουν ότι από απλοί άνθρωποι κάθε «κοινωνικής τάξης» κατάφεραν με την βιωτή τους να κερδίσουν τον Παράδεισο και να ζουν αιώνια λουσμένοι από το Φώς και την Χάρι του Χριστού.

Τέλος ευχήθηκε η Αγία Μαρίνα να πρεσβεύει στον Κύριο μας για την σωτηρία των ψυχών μας αλλά και να είναι η μνήμη της αιτία να μιμηθούμε την πίστη Της και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας.

Ι. Μ. Κορίνθου

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *