Εικόνα του Αγ. Γεωργίου από την Ι. Μονή Ξενοφώντος υποδέχθηκε η Ρωσία
Άρχων (242 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εικόνα του Αγ. Γεωργίου από την Ι. Μονή Ξενοφώντος υποδέχθηκε η Ρωσία

Οι μοναχοί από το Άγιο Όρος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος δώρισαν στην ρωσική Μητρόπολη Αικατερίνενμπουργκ (Αικατερινούπολη) ακριβές αντίγραφο από την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου το περασμένο Σάββατο.

«Οι μοναχοί από το Άγιο Όρος της Μονής Ξενοφώντα προσέφεραν ως δώρο στη μητρόπολη Αικατερίνεμπουργκ ένα ακριβές αντίγραφο από την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η οποία βρίσκεται στο παλιό μοναστήρι Αγίου Όρους. Η εικόνα ζωγραφίστηκε από τους μοναχούς της μονής Ξενοφώντος» σύμφωνα με επίσημη δήλωση από την επισκοπή.

Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Yekaterinburg, και την εικόνα μετέφεραν ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος μαζί με τους αδελφούς της Μονής.

 Εικόνα του Αγ.Η Μονή Ξενοφώντος βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου του Άθω. Ο καθεδρικός ναός του μοναστηριού είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο.

«Εικονομάχοι προσπάθησαν να την κάψουν, αλλά το ιερό εικόνισμα δεν καταστράφηκε. Στη συνέχεια προσπάθησαν να την κόψουν με ένα μαχαίρι, και στη συνέχεια, ένα θαύμα συνέβη, με την εικόνα να ρέει αίμα, αλλά να παραμένει άθικτη. Τότε οι εικονομάχοι, φοβισμένοι, πέταξαν την ιερή εικόνα στη θάλασσα, αλλά ο Θεός μας έστειλε την θαυματουργή εικόνα στην ακτή» , – δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας της εικόνας στο μοναστήρι έγιναν πολλά θαύματα.

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *