Νέα ρασοφόρος μοναχή στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10638 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Νέα ρασοφόρος μοναχή στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της 12ης Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την Γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδώρου του Γαβρά της περιοχής των Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά, όπου και ετέλεσε την Ρασοφορία της Δοκίμου Μοναχής Κορνηλίας Νίκα (Πτυχιούχος Μαθηματικός), η οποία έλαβε το όνομα Αρσενία.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Πασχαλινής περιόδου, παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης π. Βαρνάβας Γιάγκου, αρκετοί Ιερείς, καθώς και αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο μεγάλο κεφάλαιο της υπακοής, ενώ παράλληλα απεύθυνε πατρικούς λόγους και πνευματικές νουθεσίες στην νέα Μοναχή Αρσενία, τονίζοντας την αξία και την σημασία του μοναχισμού μέσα στην Εκκλησία και την κοινωνία.

I. M. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *