Λήξη Σεμιναρίου Λειτουργικής Γλώσσας στην Ι. Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10636 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Λήξη Σεμιναρίου Λειτουργικής Γλώσσας στην Ι. Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν (22/5) τα μαθήματα του Σεμιναρίου εκμάθησης Λειτουργικής Γλώσσας, το οποίο πραγματοποιείται, τα τελευταία πέντε χρόνια, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, με διδάσκουσα την Μοναχή Λαυρεντία, Φιλόλογο, Αδελφή της Ιεράς Μονής Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου.

Σκοπός του Σεμιναρίου, που ως θέμα φέτος είχε την προσέγγιση των αναγνωσμάτων της Παλαιάς Διαθήκης, είναι η εξοικείωση των πιστών στην γλώσσα των Λειτουργικών και Αγιογραφικών κειμένων, για την αρτιότερη συμμετοχή τους στη Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.

Κατά την τελετή λήξης του Σεμιναρίου, για το φετινό ιεραποστολικό έτος, στο οποίο συμμετείχαν εκατό (100) περίπου σπουδαστές, το παρών έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την λειτουργία του Σεμιναρίου κι ευχαρίστησε την αδελφή Λαυρεντία για την πολύμοχθη διακονία της, επισημαίνοντας τα κενά που παρατηρούνται στην κατανόηση των κειμένων της Παλαιάς, κυρίως, Διαθήκης. Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους συμμετέχοντες και τους κάλεσε ν’ αγαπήσουν τη Γραφή, να την μελετήσουν, με προσευχή, ανατρέχοντας στην απαραίτητη Πατερική ερμηνεία. Τόνισε την σπουδαιότητά Της, τη χαρακτήρισε «πεμπτουσία της πίστεώς μας, μέσα από την οποία μας μίλησε και μας ομιλεί ο Θεός». Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε, με χαρά, την παρουσία μικρών παιδιών στο Σεμινάριο, που χαρακτήρισε «μικρό θαύμα» και τόνισε ότι «έστω κι ένα παιδί ν’ αγαπήσει την Ελληνική γλώσσα, θα οφείλεται στο Σεμινάριο αυτό. Τα παιδιά αποκτούν έναν μεγάλο πλούτο, καθώς θ’ αποτελούν μοναδικό φαινόμενο, σε λίγο, να μπορούν να διαβάζουν κείμενα στο πρωτότυπο».Αναφέρθηκε στον συστηματικό εκφυλισμό και στην συνειδητή απαξίωση της Ελληνικής γλώσσας, στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, την ώρα που, όπως είπε, «στο εξωτερικό την αναγνωρίζουν και την μελετούν με ζήλο». Παράλληλα, μίλησε και για την  ένδεια αυθεντικής ιστορικής γνώσης, που παρατηρείται μεταξύ των νέων της εποχής και προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών, εκ μέρους της Εκκλησίας και στον τομέα αυτόν.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *