Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Περπατούσης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Περπατούσης (ΦΩΤΟ)

Επί τη ευκαιρία της ενάρξεως των προαγωγικών και πανελληνίων Εξετάσεων του Σχολικού έτους 2016-2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε το πρωί της 16ης  Μαΐου ε.έ., και εδεήθη υπέρ φωτισμού και ενδυναμώσεως των εξεταζομένων μαθητών, εις το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Περπατούσης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην σύντομη ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αυτή περίοδο για τους μαθητές, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι είναι λάθος όταν συνδέουμε την προοπτική του μέλλοντος των παιδιών μας με μια δοκιμασία είτε αυτή είναι γραπτή είτε είναι προφορική.

Θα πρέπει να μάθουμε στην ζωή μας να αξιολογούμε σωστά τα πράγματα και δεν θα πρέπει να κρίνουμε τα παιδιά από το αν θα γράψουν καλά ή επιτύχουν στις εξετάσεις ή όχι.

Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας, είναι ότι η ζωή τους αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και εκείνο που προέχει είναι ψυχική τους χαρά, η ηρεμία και η προσωπική τους ευτυχία, που χαρίζει μόνο ο Θεός, ο οποίος είναι Εκείνος όπου ο άνθρωπος μπορεί να βρει την πληρότητα του.

Εκείνο που χρειάζεται σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι να υπάρχει, η αγαθή ζύμη της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως, η οποία στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει συνεχώς το γένος μας, όσο κάνουμε χρήση των μεγάλων Οικουμενικών αγαθών του Πολιτισμού και της Πνευματικής Ζωής που ακούν στις λέξεις Ορθοδοξία και Ελληνισμός, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει και μία σύγχρονη προσαρμογή για να μπορεί να είναι ανταγωνίσιμο διεθνώς.

Καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλα τα παιδιά που μπαίνουν σε αυτό τον στίβο των εξετάσεων να έχουν καλή επιτυχία για την πλήρη επίτευξη των στόχων τους έχοντας βεβαία την ελπίδα τους στον Κύριο.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, π. Αναστάσιος Παρούτογλου εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και των παρισταμένων πιστών, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο επί τη επετείῳ της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, ευχόμενος υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την καλλίκαρπη διακονία του στον Αμπελώνα του Κυρίου.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *