Τοποθετήθηκαν οι Ρώσικες καμπάνες στον Άγιο Λουκά στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Τοποθετήθηκαν οι Ρώσικες καμπάνες στον Άγιο Λουκά στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Λουκά στην θέση κριθαράκια Λευκακίων στο δήμο Ναυπλιέων. Με νταλίκα από την Ρωσία ήρθε στην Αργολίδα το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού ,αγιογραφίες ,μαρμάρινα γλυπτά και οι καμπάνες που τοποθετήθηκαν στο καμπαναριό της εκκλησίας. Αριστουργήματα Ρωσικής τέχνης οι επτά καμπάνες  του ναού ,σκαλιστές με την μορφή του Αγίου Λουκά του Ρώσου αλλά και άλλων Αγίων. Για την μεγάλη καμπάνα χρειάστηκε ειδικό γερανοφόρο όχημα του εργολάβου Γ. Λαπαθιώτη , το οποίο σήκωσε την 400 κιλών καμπάνα και να την τοποθετήσει στο καμπαναριό. Οι καμπάνες ρυθμίστηκαν από ειδικό μέσω υπολογιστή για να χτυπούν. Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως και τη στιγμή που θα γίνουν τα εγκαίνια στις  29 Απριλίου 2017 από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος  κ. Ιερώνυμο. Ειδικό συνεργείο από την Ρωσία θα τοποθετήσει το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Στο κάτω μέρος του ναού έχει φτιαχτεί μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του.

Ο Άγιος έζησε σε μία τραγική περίοδο της Ρωσικής Εκκλησίας. Από πολύ νέος ανακάλυψε κι έζησε το πραγματικό και πνευματικό νόημα της ζωής.  Σπούδασε την ιατρική επιστήμη, χειροτονήθηκε ιερέας και επίσκοπος  διδάσκοντας, παρηγορώντας, καθοδηγώντας τους ανθρώπους.

Δεν  είχαν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από την εγκατάσταση του Μητροπολίτη Αργολίδος στην περιοχή , όταν εντελώς αναπάντεχα εμφανίστηκαν ο ἑλληνορωσική ς καταγωγής Ιωάννης Σαουλίδης και τα παιδιά του Γεώργιος και  Δημήτριος, που ζουν και εργάζονται στην Ἁγία Πετρούπολη, αλλά έχουν δεσμούς με την Αργολίδα  και διακρίνονται για την ευλάβεια  και βαθειά τους πίστη. Οι ίδιοι ανάλαβαν εξολοκλήρου να  οικοδομήσουν το Ναό του  αγίου Λουκά.

Ὁ Ιερός Ναός της  Ὑπαπαντής του  Χριστού  Λευκακίων πρόσφερε τὸ χώρο στη θέση “Κριθαράκι” και  στις  27-04-2014 μπήκε ὁ θεμέλιος λίθος. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να  ξεπεραστούν τα  διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα  τα  έργα άρχισαν τον  Ιούνιο του  2015. Ὁ Ναός αποπερατώθηκε  την άνοιξη  του 2017 και με την ευκαιρία της  επετείου των 140 χρόνων από τη γέννηση του  αγίου Λουκά  (27 Ἀπριλίου1877)  στις 29 Απριλίου 2017  ο  Ἱερός Ναός του  αγίου Λουκά  θα εγκαινιαστεί.  

Ιδιαίτερη μνεία στον εργολάβο οικοδομών κ. Γ. Λαπαθιώτη και στην οικογένεια του που εδώ και τρία χρόνια παλεύει  για το καλύτερο δυνατό από θέμα τεχνικής βοήθειας στην αποπεράτωση του ναού.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *