Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού φτιάχνουν “Λαζαράκια” (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού φτιάχνουν “Λαζαράκια” (ΦΩΤΟ)

Ένα ξεχωριστό έθιμο έζησαν τα παιδιά και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Τσεραμιού, της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, το απόγευμα του Σαββάτου 01 Απριλίου 2017.

Τα παιδιά επισκέφθηκε για δεύτερη χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού ο κ. Σπύρος Μαυρόγιαννης, ο οποίος με υλικά που ο ίδιος προσέφερε, έμαθε σε όλους τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα «Λαζαράκια», ενώ για την ιστορία του συγκεκριμένου εθίμου που γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου, μίλησε η κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος, πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Λάτση.

Τα παιδιά και των δύο τμημάτων, ενθουσιασμένα από την όλη διαδικασία και την εκτέλεση της συνταγής, έφτιαξαν μόνα τους το δικό τους «Λαζαράκι», το οποίο πήραν μαζί τους για να το ψήσουν στο φούρνο του σπιτιού τους!

Τέλος, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αφού ευχαρίστησε ολόθερμα και εκ μέρους τόσο της πρεσβυτέρας κ. Γεωργίας Λάτση όσο και της νηπιαγωγού κ. Φανής Λάζαρη, τον κ. Μαυρόγιαννη για την ολοπρόθυμη παρουσία του στην Ενορία του Τσεραμιού αλλά και για την αγάπη με την οποία περιέβαλλε τα παιδιά μας, ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση!

 

EnoriaTseramiou.blogspot.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *